Traveller the best travel guy

Antarctica ontdekken met The Traveller

contacteer ons

 

Reizen naar Antarctica

Een reis naar het bijzondere onbewoonde continent Antarctica (de Zuidpool) is een onvergetelijke ervaring en spreekt tot de verbeelding, en terecht. Proef het avontuur van het varen naar het uiterste zuiden en beleef het unieke wildleven wandelend tussen duizenden pinguïns en zeeleeuwen.

Een reis naar Antarctica is niet voor iedereen weggelegd. Wanneer u in de gelegenheid bent om naar de Zuidpool te reizen, dan moet uw reis perfect verlopen met goed uitgeruste expeditieschepen onder begeleiding van deskundige gidsen. Er zijn vele eilandjes, baaien en zeestraten op en rond het Antarctisch schiereiland. Een tocht naar dit onbewoonde, witte continent zal steeds weer anders zijn en hangt sterk af van getij-, weer- en seizoensomstandigheden. Maritiem wildleven en kolonies zitten ook niet altijd op dezelfde plek en het is dus moeilijk een duidelijk programma te geven. De expeditie-cruises zullen altijd proberen u het beste van dit continent te laten zien..

Bultruggen, en orka’s tussen drijvende ijsbergen. Oog in oog staan met honderden pinguïns is een ervaring om nooit meer te vergeten.

Een trip maken naar Antarctica, dat doe je maar een keer in je leven. Die stelling geldt voor de meeste passagiers, maar niet voor de enkele fans die werden gebeten door de ijsbacterie. De meeste passagiers combineren de reis met een ontdekkingstocht naar Peru, Chili of Argentinië.

Natuurlijk is dit geen goedkope bestemming, maar wie eens wil meevaren met een vier- of vijfsterrenschip naar de Zuidpool dan is dit toch wel een unieke ervaring. Afvaarten naar Antarctica trekken vooral een rijper publiek aan. Voor diegenen die het relatief sneller en goedkoper willen doen, zijn er alternatieven. Er zijn kortere trips waarbij je zelf naar Antarctica vliegt en de highlights in vijf dagen doet.

Heb je toch veel tijd? Dan kan je overwegen om van Kaapstad naar Antarctica te zeilen in vijftig dagen.
Een laatste tip voor wie niet het budget of de tijd heeft om naar Antarctica te reizen: trek naar Groenland of Spitsbergen. IJsbergen, gletsjers, sneeuwlandschappen, poollicht en kamperen op de ijskap, het is er allemaal. Gewoon iets dichter en toegankelijker dan de Zuidpool. Pinguïns vind je er niet, maar wie geluk heeft kan ijsberen spotten. In elk geval: wie de kans heeft om naar deze onbekende contreien in de wereld te reizen, kan sowieso van geluk spreken.

  • Antarctica in cijfers.
    Oppervlakte: 13.720.000 km² (9,2% van totaal)
    Inwoneraantal: 0 inwoners (0% van totaal)
    Bevolkingsdichtheid: 0 inwoners per km²
    Tijdzones: UTC -3 tot UTC +13