Traveller the best travel guy

australie ontdekken met The Traveller

contacteer ons

 

Reizen naar australiË

Een reis door Australië en Nieuw-Zeeland is een reis door een heel continent. Een continent zo groot als driekwart de oppervlakte van Europa. Het is dus duidelijk dat u niet alles kunt zien in één reis en dat u keuzes zult moeten maken.

Tijdens een rondreis in Australië reist u door een afwisselend landschap van schitterende natuur, kangoeroes, wijnen, verlaten stranden en wereldsteden. In het oosten van Australië ligt de wereldstad Sydney en het koraalrif van het Great Barrier Reef. Maar ook prachtige natuurgebieden zoals de Blue Mountains en regenwouden in het uiterste noorden.

In het centrale deel van Australië vindt u de monoliet Ayers Rock en waant u zich in de complete Outback met de typerende rode grond.

Het zuiden van Australië kenmerkt zich door de natuur van Kangaroo Island en Phillip Island, de levendige steden Melbourne en Adelaide en de Great Ocean Road.

Wanneer u een liefhebber bent van rust, wandelen, uitgestrekte vlakten en prachtige zonsondergangen en als u het echte Australië wilt leren kennen, dan is het westen van Australië voor u zeker een hoogtepunt van uw rondreis door Australië!

Nieuw Zeeland, er is geen land in de wereld dat zo smal en langgerekt is en tegelijkertijd zo veel landschapvariaties aanbiedt. Het warm noordereiland bruist van de geothermie met rokende vulkanen, eindeloze kratermeren, geisers en kokende modderpoelen. De natuur van het koeler zuidereiland maakt je helemaal stil. Hier zie je echt de meest extreme natuurfenomenen: ongerepte stranden, eeuwenoude bossen, stille fjorden en imposante gletsjers. Dit alles maakt van Nieuw-Zeeland een absolute droombestemming.

 • australie in cijfers.
  Oppervlakte: 9.008.500 km² (5,9% van totaal)
  Inwoneraantal: 29.127.000 inwoners (3,2% van totaal)
  Bevolkingsdichtheid: 3,7 inwoners per km²
  Tijdzones: UTC -11 tot UTC +14
  Grootste land: Australië
  Kleinste land: Niue

LANDEN in australie

Australië - Indonesië - Kiribati - Koraalzee Eilanden - Nieuw-Zeeland - Papoea-Nieuw-Guinea